Som allra oftast, så är det någon vän som får mig att fundera på/gräva upp och precisera vad jag tänker.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ethnic_groups_in_the_United_States_by_household_income

Jag har länge förundrats över att ”samhällsexoneringen” av USA inte alls verkar spegla den egentliga fysiska fördelningen.

De allra flesta tror nog att färgade där, är en mycket större grupp än de är. För det samhälleliga samvetet har kanske pushat i den riktningen. Och så undrar alla över Sverige idag… det är faktiskt rätt kul.

USAs mångkultur (obs, inte multikultur) har ju utvecklats i allsköns ro . Samhällen, precis som på det lilla samhällsplanet=människor, utvecklas ju i olika ordning/i sina erfarenheter beroende på hur saker och ting råkar hampa sig.

Tack för att du fick mig att fundera på vad jag… menar! 🙂