Ja, myrorna – de lever och frodas förstås.

Jag trodde att jag hade koll på dem, och att vi kommit överens – och det har vi faktiskt till viss del.

Kollade nyss, och inga myror i sovrummet nu. Sen kollade jag utsidan av huset – och såg att de listiga små rackarna, har börjat att ta sig in genom att ”plocka bort” murbruket på ett nytt ställe. Men vart tar de vägen, genom sin nya ”ingång”, när in-i-huset inte är deras mål? De älskar kanske min husgrund lika mycket då. Knappt att jag vågar tänka på varför…

Anticimex tog ju hand om myrorna för en del år sedan, men deras kunskap tycks mig mycket begränsad. Kanske för att de inte har myrorna så nära som jag? Och då inte heller ha haft chansen av att ha kunna se myrstigarna, som tycks leda till de egentliga myr-centrumen.

Man kan spruta lite myrgift, som jag nyss gjorde a la Anticimex, i det nya myrgrävda hålet i murbruket. Eller så man kan försöka sig på att hitta den egentliga ”orsaken” – myr-centrat. Och se om man kanske kan ”prata” med dem. För jag vill ju inte ha ihjäl dem, de är bra fågelmat om inte annat… Jag vill bara att de slutar med att förstöra huset. 🙂