Mitt nya liv – Gunnar Danielssonwww.youtube.com Gunnar Danielsson. Från ”Risken finns” och ”Danielsson & Paganini”.

Underbart! 70-talet lever fortfarande… (Det som kallas för -68, utspelade sig ju till största delen på 70-talet). Den viktiga ”händelsen” då, i ett längre tidsperspektiv – var nog inte de mer eller mindre våldsamma politiska yttringarna, utan vad som förändrades i tänkesätt. Som jag ser det.

Så detta inlägg är nog lite en fortsättning på inlägget Yippie, hippie… etc -, som jag inte har lyckats komma tillbaks till ännu. Men kanske är det i formen av ”bits-and-pieces”, såsom människo-logisken fungerar bäst? (Inte vet jag – skriver bara det som en tanke.)

I. e (kul fortkortning)  = och om jag nu ser tillbaks på mina egna skriverier , så är människo-logiken ett följdriktigt ordval. Då jag har kattor, rådjur och spindlar m fl andra varelser väldigt nära i mitt liv, så är det naturligt för mig att även se ”människan”, som en parabel. :-). Och tror att det ömsesidiga seendet gentemot ”naturen”, är bara en tidsfråga. En nödvändig en.

Men ett vet jag; ”sanning” för mig själv – att envetenheten är en genuin kraft. På vilket håll den än riktas. Och att ha koll på detta/riktningen, är kanske det allra viktigaste en människa kan göra. Tycker jag.