Jag handlade på ett apotek inne på Ica-Maxi idag, och fick det jag köpte i en tillförsluten plastpåse. Så packade jag nyss upp det inköpta, och lade platspåsen i den redan stora högen av plats-till-återvinning. Jag tyckte att jag nyss tömde den högen, men den växer sanslöst hela tiden.

Så detta är ett bra exempel dumhet, tycker jag: Kan inte förstå varför det jag köpte på apoteket på Maxi, måste förseglas i en egen plastpåse? Är det för att jag inte ska smuggla ut stulna varor tillsammans med mitt apotek-inköp? Men jag scannar ju, och med kontroll oerhört sällan – så skulle väl det att gömma varor i en apotekspåse, vara rätt ”gammeldags”?

Enda förklaringen som jag kan se, är att plastpåse-industrin är någon slags sponsor till arrangemanget? 🙂 Åtminstone är de säkert överflödiga-förpacknings-sponsorer rent generellt, för min återvinningshög för plast är ständigt enorm!

Men jag återvinner ju – så då är ju allt OK………….?