Nu ratas frukt totalt, sedan en tid tillbaks. Men för mig, ser det ut som om frukt kanske är lite är det nya ”smöret”… Vilket får mig att undra över, om det återigen är sponsrad forskning som ligger bakom? Eller kanske helt enkelt mänskligt behov av syndabock, som tar sig ett mycket mildare uttryck än de traditionella – mer våldsamma – dito?

Själv har jag aldrig ätit mycket frukt – grönsaker har alltid varit mina ”favoritväxter”. Så för mig tycks fokus på fruktens eventuellt dåliga sidor, handla mest om överkonsumtion av frukt, som säkert förekommer. Eller möjligtvis om syraattack på tänderna.

Eller så är det en fokusering bort från de mer uppenbara källorna av socker – och raffinerat socker då. Med tillhörande nutida ”kusiner”, som t ex chips och andra storsäljande mer odiskutabla onyttigheter. Kanske?

 

En liknande ”kampanj” som det idag är mot frukt, hade väl känts lite mer förtroendeingivande…(är det bara jag som tycker så?), om den fokuserat på mer uppenbara onyttiga saker vi stoppar i oss. Eller är de så ”omistliga”, att vi inte ens tänker på/vill ifrågasätta dem?

Kanske är det lite ”money rules”, som har sitt finger med i spelet också. Kan man ju undra över. Gör åtminstone jag…