Igår morse var en speciell morgon.

På onsdagskvällen när jag gick in i badrummet på bottenvåningen, så hörde jag att det ”krafsade” i röret som ventilerar badrummet.
Attans tänkte jag, och tänkte sen en hel massa tankar på en gång.
• Det sitter en fågel någonstans i ventalitionsrören
• Nu vet jag vad det var för ett litet runt galler jag hittade på gräsmattan i somras
• Jag kan inte göra något ikväll. Och hur ventilationsrören till de bägge badrummen (har ett på ovanvåningen också) går i allsköns förening ovanför undertaken – ingen aning!
• Nu måste jag släppa detta, inte fundera på fågelns lidande. Vilket jag lyckades med – kanske all fågelmatning har gett mig en absolutionsförmåga? 😉

Torsdag morgon skulle jag duscha. I duschen i badrummet på ovanvåningen.
Hon i duschkarbinen hade lite skräp. Och det krafsade i ventilen… och syntes en klo lite då och då. Någon hade suttit där hela natten, och antagligen stor del av föregående dag.
Efter att ha övervägt olika alternativ… och sen tänkt till lite till – så gick jag och hämtade en skruvmejsel. Stängde ”locket” så att de krafsande klorna inte störde mitt skruvande. Sen kom ventilen av och ut flög kajan.
Badlakanet fick ny användning, kajan lät sig fångas in och var helt lugn. Så bar jag ner ”påsen” och släppte ut den. Den flög iväg, tycktes helt OK. Kunde flyga obehindrat alla fall…

När jag sen berättade detta på jobbet i morse, så sade en arbetskamrat – du fick lite bra karma idag. 🙂