Samtidigt som vi går mot en otrolig utveckling i tillgång till kunskap, så går vi ju samtidigt på ett sätt mot en… snävare? tankesfär.
Det har skrivit mycket om det – att varitionen begränsas ju mer vi själva väljer den.
Det blir en spiral, där nyhetens behag styrs av vad vi sist gillade.

När jag var barn, så hade jag uppslagsverket Lilla Fokus. Det använde jag inte bara som uppslagsverk då jag ville veta något, utan mest var jag fascinerad av att kunna läsa sida upp och sida ner med de mest fantastiskt intressanta saker. Som jag ju aldrig skulle googlat på idag, då jag inte skulle ha vetat att de fanns…
Att googla kräver att du vet vad du ska leta efter. Såklart ramlar man över saker som man inte letat efter – men bara inom ämnet på ett eller annat sätt. Såklart leder ibland det en vidare till andra ämnen/kunskap. Men aldrig på det sättet som t ex Lilla Focus gjorde för mig förr – där ämnena blandades efter hur de kom i bokstavsordning. 🙂

Så det intressanta vore väl om han kunde lägga in en ”random-funktion”: Tell me something new! 🙂

www.va.se/nyheter/2018/04/25/han-surfar-pa-natet-med-hjalp-av-tankeoverforing/