Klipper,  klistrar och redigerar lite i olika kommentarer jag gjort idag…

”Nutiden lider väl av lite ett ”Toblerone-syndrom”, oavsett genre. Det intressanta nu, är att det skakar i de grundvalar det har lyckats… infiltrerar 🙂 Intressantast då är väl just den förflyttning av tilltro… till såväl media som till ”det mesta”. (Vem kan man tro på, tro på.. etc)*
Jag tycker nog att vi är i ett gungfly just nu – kanske är det så enkelt som att ”historia” inte längre är ett kärnämne i verkligheten?”

”Ja, tack vare nätet så läser jag idag såväl artiklar på t ex The Economist, Worldcruch, Opulens – och privata dagliga krönikor. Men också svensk dagspress. Och ett otal länkar till olika artiklar som hamnar i mitt digitala flöde. Tappa i förtroende, betyder alltså att alla medborgare har tillgång till mer info och åsikter numera? Superbra tycker nog alla?

PS. Sen har vi det nya problemet – att reda ut vad som är vad. Men det är nuets utmaning. 🙂
*
https://www.youtube.com/watch?v=9-JCbcsskYs

PS2 kan iofs tänka mig att vissa saker fortfarande är heliga.
Rädslan av att rasera dem, är såpass stor att de flesta tänker sig för?
Just den egna okunskapen (och kanske viljan till….) – men hur länge kommer det att vara så? (I en diskussion om Akademin)