Jag hade en tanke som jag tänkte skriva ner på FB. Sen tänkte jag att den nog var tillräckligt bra för att förtjäna en bloggpost. Väl i Worldpress så förlorade jag mig i att läsa några gamla inlägg – och så visp var tanken borta…

Nu oroar jag mig inte så mycket över det, för det var något som var införlivat i min tankevärld, så det kommer att komma tillbaks i en eller annan form igen. Det intressanta är dock MINNET. Eller bristen på det.

Jag tror inte det är bara åldern som börjar göra sig påmind; jag tror att det är det massiva infoflödet vilket också gör att även de som unga har kisskasst minne idag. För man har ju nu bevisat att hjärnan inte lagrar allt, som man trodde förr – utan rensar för att få plats.

Och då är ju i dagens samhälle faktiskt rensningsfunktionens urval helt avgörande, för… fyll i eget önskat kriterie. 😉