Plötsligt slog det mig – jag och Jimmy Åkesson delar ju faktiskt något fundamentalt; vi förstår oss inte riktigt på vår samtid. Vi tycker båda att många har missat så många grundläggande mänskliga uppnådda insikter.*

Nyss var det ”helt normalt” och passerade som gängse mänskliga olikheter, som gynnade alla.
Men vad hände egentligen??**

* Jag saknar seriösa diskussioner. Inte om SD:s ”tolkning”, utan att de som förväntas vara intelligentian lyfter blicken – och ser att det långsamt brinner på andra ställen, än de förledande häftiga (publika) bränderna…  Man kan kanske säga att t ex ”Ship to Gaza”, har sina odiskutabla counterparts? 😉

** Likformigheten är ett stort kapitel för sig. Alltifrån ett absolut måste för de allra första samhällsbildningarna – till välfärdens ”lathet” och därmed följande historielöshet kanske? Eller beror det kanske bara på att vi blev så många fler människor så väldigt snabbt? Lite en slags revolution som ingen riktigt har koll på egentligen. Vad det innebär, detta nya samhälle av många…