2/3s-i-livet-gamla-jag (förhoppningsvis; är 57) – byter lätt semesterflygresan mot att köpa ekologiskt.* Nu kan ju alla påpeka, att det är lätt för mig av avstå från resandet – jag som har flugit kors-och-tvärs då jag var yngre. Men faktum är, att mitt ungdoms resande gjordes med tåg. Att flyga var alldeles för dyrt.

Tågresandet var en oersättlig del av själva upplevelsen av resandet. Det tog t ex drygt 2 dygn att åka till Grekland, och det var underbara 2 dygn. Och underbara 2 dygn hem igen.  Människorna man träffade på vägen- de som skulle bara en liten bit på ens egen resa; det man lärde som om Europa var fantastiskt. Dessutom en bra lektion i tålamod…

Motsvarande nuförtiden tycks vara att flygluffa världen runt. Men jag undrar både över flygandet och varför man inte ägnar tid åt sina faktiskt minst lika ”exotiska” grannar först?

Alltså – jag undrar lite över att flyget har blivit så billigt, och det ekologiska så dyrt…? Lite över människor prio idag? Är det verkligen deras egen upplysta 🙂 dito…?

*Jag fick häromdagen Naturskyddsförenings tidning. Och blev påmind om alla kemikalier i frukt och grönsaker, genom deras test. Lite skrämmande… vindruvor låg i topp – 51 olika ämnen. Livsmedelsverket tester 2013 visade på rester av bekämpningmedel i 9 av 10 fruktprover. I ekologiska – 0 bekämpningsmedel.