Tja, jag har väl inte så mycket att tillägga egentligen:https://ceciliawetzel.com/2012/07/13/myrorna-del-2/

Förrutom att myrorna var några dagar sena i år. Men numrera struntar de i allt – myrdosor såväl som ”granulat-mat” – spruta är det enda som funkar.Tyvärr. Det satt hårt inne för mig… Och lite obehagligt när det gäller sprutandet med Myrr – är att det jag sprutade förra hösten, fortfarande verkade när myrorna började hälsa på i år! 2 veckor står det på flaskan – det var 2 långa veckor det…

Så för tillfället så är det drivor av döda myror i det nu för tillfället tillstängda sovrummet. Och det är förskräckligt – jag önskar att myrorna kunde hålla sig utanför och slippa bli ihjälsprutade. Å andra sidan så försöker både sniglar och buskar ta sig in i huset ibland. Men de är liksom lite långsammare…

Fåglarna försöker dock absolut inte ta sig in – och de är ju dessutom mina förbundna i myrkampen! 🙂 Och något i naturen är också mig förbundet i fästingkampen – dvs här finns inga fästingar längre, trots alla rådjursbesök. Till och med min långhårige kattpåg har näst intill aldrig någon fästing sedan flera år tillbaks.

Så ”something for something”. Undrar hur det skulle bli om jag lyckades med att ”städa upp” min naturtomt, och omvandla den till en gängse ordentlig välskött trädgård…?