Patiens och majhong på datorn. Låter som ett banalt ämne, men ger nog en bra bild av en del av nutidens… status?

Varför är det i de nya varianterna så enkelt att vinna? Svårighetsgraden numera ligger mycket långt under de gratisspel, som tidigare följt med datorernas operativsystem. Numera vinner du alltid, om du lär dig vara aningens strategisk och tränar minnet lite.

Tidigare varianter liknade mer de spel som efterliknades när man spelade dessa på ”gammeldags” sätt – men nu är det hela alltså mycket lätt. Kanske de ca 5% av spelomgångarna som inte går att lösa, är till för att träna på att förlora – en eftergift till verkligheten? Att det är vinna som gäller, men ibland så gör du det inte. För ränderna går nog aldrig ur – de får nog bara likt kejsaren, ständigt nya kläder.

Så Big brother, patiens och allt annat som gemene man idag ägnar sig åt, är väl bara nutid som den alltid varit. De som klagar på förflackningen – som jag gjort – är väl bara de som är lite otåliga. Förflackningen är nog bara ett annat namn på vår tids kunskapsspridande. Something for something, kanske? 😉

Kan man också kanske förmoda att det är ekonomiskt lönsamt? Jo, antagligen. Ekonomi – makt – slutade nog vara nationellt betingad för 3-4 decennier sedan. Men det är ju inget som de som ”spelar”  på datorn, har koll på. Eller hur var det nu med ränderna…? 🙂

Det enda jag tycker mig se, är att tiden går nog lika långsamt som alltid. Och det är faktiskt rätt skönt ändå.