Semester för mig, betyder att jag kan följa mitt eget ”flyt” i tillvaron. När jag hade egen firma, så tyckte jag att jag alltid hade ”semester” – jag tog alltså aldrig någon ”vanlig” semester, för jag hade inget behov av någon sådan.

Numera är jag anställd, och har ”vanlig” semester. Och alldeles nyss hade jag 4 orörda veckor framför mig, men nu är de plötsligt planerade lite här och där. Avskyr själv planering – så varför låter jag då andra förleda mig?!?

Nästa år får jag väl ”åka bort” på semestern… men jag har ju ”rest klart” och vill bara vara hemma… i en helt oplanerad tillvaro… som ger mig möjlighet till att ”rensa” mitt huvud och kunna ta itu med saker inom ”mig själv” som har fått ligga på lut, i väntan på tid och ro  – något som i mitt tycke det inte finns plats till i dagens jobbtillvaro… inte för mig, i alla fall.