Jag fick en länk – p://svt.se/2.33782/1.2793667/radioaktiv_lacka_pa_barseback

”Vattnet rann ner genom golvbrunnen till två uppsamlingstankar.”

Det låter ju nästan som om det varit hemma hos mig.

Min gamla pannas varmvattenberedare har till slut gått sönder. Så där rinner också övertrycksvattnet ut i en golvbrunn numera.

Undrar nu plötsligt över vart ”mitt” vatten tar vägen sen – från golvbrunnen? Uti i naturen på ett eller annat relativt snabbt sätt, antar jag? Det behövs i alla fall ingen uppsamlingstank, även om mitt vatten nog också får vänta ett bra tag på att bli till regn, eller någon annan slags ”dinosarievatten”.

Undrar också lite över det faktum, att Barsebäcksverket fortfarande har stor personal och kommer då att ha till 2020. Sen ska det rivas, hur mycket kostar inte också det? Vem betalar för det? Jag, m fl är väl en bra gissning? 😉

Det kan ju tyckas som om jag är ”kärnkraftsvän” – men det är tvärtom. Jag tycker att det är otroligt korkat, att man sedan så många år tillbaks har lagt pengar i forskning på något så udda – hade det varit möjligt med ”Omstart” – så hade nog krutet lagts på något annat än en fascination av en fredlig utveckling av andra världskrigets fyrverkeri.