Det är något fel med dagens hängmörade kött…

För en del år sedan, så var det allra mesta kött som fanns att köpa rätt ordentligt segt. Om jag förstått det rätt –  så berodde det delvis på att Sveriges köttproduktion, till 90% bestod av mjölkkossor som man lät bli lite ”för”gamla innan de fick gå till köttproduktion. Och delvis på att mörningen var till större delen kemisk? -rätta mig gärna här.

Nu är det inne med hängmörat, ursprung, mm – och urvalet av kött i många matvaruhus, klår de gamla köttaffärernas. Kött är inne, kan väl lugnt säga.

Men kvalitén… undrar jag över. Den tycks i oerhörd snabb takt, ha gått från bra till… ”konstgjord”? Tycks det mig som om. Mörningen känns artificiell, som om köttet är ”överbearbetat”. Tekturen lyser med sin frånvaro. Tja, jag går nog över till nötfärs nu – samma kött tycks det mig som, fast mycket ärligare och billigare. 🙂

Kanske är det den nya köttfärsätande genrationen, som har satt kriterierna för hur kött ”ska va'”? I tidens gourmet-anda köper de förstås nu ”riktigt” kött, givetvis hängmörat då. Ett tecken i den likaledes klimatmedvetna nutiden – vad det nu egentligen har med varandra att göra… Mer än i ett just för dagen aktuellt ”modetänkande” – för papain är väl väldigt naturligt, det med? 🙂

Och det överbearbetade köttet, är väl mest ett slöseri med resurser… och framförallt med bra kött. Även om ”mode” säljer, som alltid förstås. Men det går väl över med tiden, det med. Som det mesta ju gör..