…är det skönt. Just idag är det bra… hum, hum, etc (hittar inte rätt bland inställningarna, så jag skiter i det just nu :-), och kör ”enkel variant” på ”förklaring”. Jisses! Jag är matte-människa, ett stort handikapp i vardagslivet idag…)

Nåväl… lugnet är tillbaks ;-); Solen är här, värmen är nästan här, lite ledig tid är definitivt här. Vad mer kan man begära i livet egentligen? Jo, att jag hade lite mer koll på dagens ologiska användarvänlighet. Men jag ska nog bemästra det. Fast absolut inte idag. För just nu är livet skönt och lugnt.

Fjärran från sådan irritation, som den automatiska styckeavdelaren i programmet innebär. Utan jag skriver bara på som vanligt, och struntar i att de som läser inte får ta del av den ”logik” jag tänkt mig.

Och då få läser, så behöver jag inte bekymra mig så mycket om det heller; litar på att de som eventuellt läser, också besitter normalt tålamod, förståelse och kunskap. Och har överseende med att det är så stora hopp, där det bara ska vara ”ny utgång” egentligen…

 

Jo, jag är piss-sur egentligen! Till slut. Kan någon tipsa mig om hur jag får bort ”luft under ny-rad”?

Meny-raden ser microsoftisk ut – säker helbra, men större delen av den är helt oanvändbar/ointressant för mig… Var finns de grundläggande och intressanta funktionerna för sådana som mig – någon som vet? Om – så kommer jag att vara evigt tacksam, och ska försöka återgälda det, med lite gammeldags logik. Om någon är intresserad av sån’t. Annars får jag väl hitta på någon annan belöning. En tagg eller två?

Ånyo ”pust”… och ånyo ”Just idag är det bra, just idag…”  Det är faktiskt riktigt skönt idag. (även om jag inte kan ”slå” nytt-stycke”… :-D)

Våren är här, även om jag inte har riktigt fattat det. Fast gräset har mer koll på det än jag; för utanför så har jag nog den vackraste gräsmatta, som jag sett på många år! De senaste årens ”självgöding” med lite hjälp från Algomin, verkar till slut ha riktigt ”satt sig” Eller så har gräsmattan-och-jag, kanske haft annat  för oss – lite mer flummigt…? Trivts tillsammans, t ex? 😉

Så i år behöver jag inte kratta ur gammalt dött gräs. Eller ens behövt bry mig om andras berättelser om andra moderna varianter av liknande uråldriga metoder, typ vertikalskärare etc. Det är nog bara att köra ut gräsklipparen och ”sätta igång”. (ny rad) Har alltid haft ”klippläget” på högsta möjliga – en snaggad tuktad gräsmatta, hör väl bara hemma på golfbanan? Eller kanske i ett nutida stadstänkande -” tukta-naturen”-design-dito?

 

Hoppar nu – till något som för mig är andra sidor av ”samma sak”? Och som tycks vara på G just nu; vill gärna försöka knyta ihop uppenbara saker. Åtminstone aningens…

• Intressant/skönt att ”Inga-tillsatser”, fick ett så avgörande genomslag på bara något år. Power to the people, för att citera en gammal slogan… Så här nästan den 1 maj. 😉

• Hur många andra liknande ”fall” av medvetenhet, av att/hur det nutida kemikaliesamhället är av ondo – kommer att nå dagen ljus snart? Då en del kemikalierna inte längre är lönsamma… Utan i västs medvetande, plötsligt står i sin ”av dagens” nakna verklighet – tiden går, och det som var ”bra” då, är inte samma sak/bra idag. (100 000 kemikalier ”finns”, 50 000 användes senast jag fick info om det – med början så sent som på 1950-talet. Talar vi om mycket ”pengar” nu…?)

Kanske har detta med dagens oro i den ekonomiska delen av världen att göra? Kanske är den ”ekonomiska delen av världen”, inte separerat från ”resten av sin historia” och dess åstadkommande ? Ett nog rätt stort antal århundraden tillbaks, och med den nya outforskade bedriften av att ha lyckats ”hitta på” ett så otroligt stor antal kemikalier på så kort tid. Som väl ingen har riktigt koll på, vad det egentligen innebär?

Så nu slår jag glatt ”ny rad”. Och glädjer mig åt, att det bli nytt stycke” då… 🙂

PS. Kemikalierna i maten – det är nog det ”lilla”. Möjligtvis är det något som man ”bjöd” på. Av de som har andra intressen, än mänsklighetens väl och vä? Kan man kanske tro, om man tänker lite längre än att bli ”smickrad” av nutidens överensstämmelse med de egna tankarna..? PK har varianter – alla kan hitta sin idag och därmed vara nöjd. Kanske?