Det är intressant hur de nya mediernas utveckling, nu börjar sätta sig. I alla fall på hemmaplan, dvs det som kallas väst. Sverige alldeles specifikt, i mitt fall…

För chatten på FB tycks numera ha nått tillbaks till ”gammeldags” mejlstadie – dvs man ”pratar inte i mun på varandra” längre – ”man” var nog mest förundrad ett tag, av att det var möjligt?

För det kan ta ett bra tag innan man får svar numera, nästan lite á la gammeldags postgång, om än alls. I och för sig, nog ofta beroende på att den som ”ska” svara, är upptagen av andra konversationer… 😉

”Om än alls” – möjligtvis så är det personligt? Man kanske inte har något att säga just mig i det jag skrivit, eller vill inte svara av andra olika skäl – oavsett vilket, så indikerar det för mig ett paradigmskifte, inte bara i kommunikation – utan främst i en förändring av egenuppfattning.

 

Så långsamt smyger det sig kanske in en annan medvetenhet; om vad kommunikation egentligen innebär? Ett ansvar, ett avtryck. Medvetet eller inte.

 

Och då får man ju egentligen tacka alla de som försöker utnyttja webben för egen vinning – precis som en del alltid har levt på att ha lurat andra, i alla tider. Medvetenheten om bedrägligheten – andras eller egen dito – har nog ökat otroligt de senaste åren. Och det är ju verkligen en höjdare!