Då jag är lat – det enda jag hittills lyckats ha skrivit i ”Om mig” – så  bekräftar jag gladeligen det igen.

Genom att ”återanvända” något jag nyss skrev på FB. Länken som fick mig så animerad är:

http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/

”Funderar lite till. Och det är nog så, att hade jag inte ätit som jag gör – så hade jag nog varit, om inte död vid det här laget :-), så åtminstone näst intill halv-dito. Vilket jag vid närmare eftertanke, kanske faktiskt är…

 

Börjar om. Om jag ätit enligt alla kostråd genom tiderna, så hade jag nog varit död idag. Då jag har slitit hårt på min snälla kropp – med lite sömn, mycket stress, otroligt många cigg, massor med vin, eländes elände i känslolivet. You name it.

Men jag lever ännu, och hade jättebra värden i hälsokontrollen jag till slut gick igenom, t o m läkaren var lite tagen.

Så jag säger bara – olivolja, olivolja och olivolja. Skit i den gröna, kör gul. Vitlök, gul lök, tomat och god potatissort. Pynta med de proteiner som du gillar för stunden. För mig själv just nu, är det kött i banor gäller, i en mängd som jag aldrig ätit förr…

Så allt detta är ju individuellt. Har de redan kommit på för länge sedan, inom näringslivets fysiologiska forskning – t ex att vi är olika disponerade för asbestens påverkan. Men näringslivet är lite njugga med info till oss vanliga dödliga – såvida det inte är lönsamt. 🙂

Jo jag vet – det ska också vara empiriskt bevisat. Må så va’.”