Förra sommaren låt jag min trädgårdshjälp riva det gamla växthuset, som min pappa byggt mot garageväggen. Han hade byggt det själv på gammeldags sätt, med stomme av bjälkar och av gamla fönster som ”väggar”. Det var för att driva upp plantor i, och även ett litet elelement var installerat. Det var med sorg/nostalgi som jag gick med på rivningen, men jag hade låtit det förfalla…
I växthuset fanns också en vinranka som växt otroligt genom åren – långt över garagetaket och ner på andra sidan garaget… Det var en vinexperimentplanta för kallt klimat från Alnarp, som min pappa fått från en bekant (har också en fantastisk hibiskus från samma ”källa”, som har blommat i en månad nu).
Nåväl – inte bara växthuset revs, utan vinplantan jämnades också med marken.
Men i torkan – vilken växt poppade upp igen (när den icke-svenska rönnen nästan dog? 🙂

PS. Den klänger också åt ”andra hållet – är halvvägs in i hibiskusen… 🙂IMG_0807