När jag var 4 år så åkte vi på campingsemester – pappa, jag och min äldsta syster.
Först till Danmark såklart. Minns fascinationen av att laga mat på campingkök – det finns faktisk kvar i garaget – och jag var stolt när jag sedan blev anförtrodd att diska, gjorde jag i en röd hink och imponerade på granncamparna.

Efter några dagar fick jag ont i magen, och låg ”sjuk” i tältet.
Så blev jag körd till sjukhus – vi hade hunnit till norra Tyskland – så det var i Cuxhaven. Blindtarmsinflammation.

Jag blev inlagd och skulle opereras nästa dag. Men så blev jag så törstig på kvällen och ingen gav mig vatten. Inte kunde jag prata med någon, alla talade ju bara tyska. Så jag begav mig tvärs över korridoren till badrummet jag blivit badad i då jag togs in. Det var lite svårt att nå kranen tväras över det inmurade badkaret – lilla jag låg tvärsöver och nådde precis – satte på kranen och skulle dricka – då fångade en sköterska in mig och stoppade mig tillbaks i säng.*
Ja det var ju tur, inte ska man dricka precis före operation.

Så blev jag opererad nästa dag.  Jag minns att när jag åkte på båren till operationsrummet, så tänkte jag på vad min storasyster hade berättat om att bli sövd för operation (hon var blindtarmsopererad).
Men jag blev lite besviken, somnade direkt bara… 😉
Sen låg jag en vecka på sjukhus. Mamma kom ner och tog in på ett hotell, och hälsade på varje dag.

Mina föräldrar försökte säga att nya rön sade att man skulle upp och gå direkt, men inte i Tyskland på den tiden.
I sängen bredvid låg en annan en svensk tjej – fräkning, rödhårig och busig – kanske 7-8 år. När sköterskorna gått ut, så hoppade hon upp och ner i sängen som om det var en studsmatta…

När vi åkte hem så hade pappa tagit bort framsätet så att jag skulle kunna ligga. Och jag låtsade sova när vi kom hem, så att han bar in mig. Han visste säkert att jag låtsades…

Summan av kardemumman – det var en mycket spännande upplevelse!
Jag grät inte – var bara supernyfiken. 🙂

*Såklart försökte jag igen, men sköterskorna hade skruvat år kranarna så hårt, så jag kunde inte få upp dem. Enkelt och smart. 🙂