”Nu investerar även Buffett i fastigheter.
Är kanske fastigheter det ”nya” jordägandet?” Skrev jag på Facebook.

Men då sitter nog de ”gamla” jordägarna ändå fortfarande på trumfen…? De som ägt jord… sedan århundraden.

Nu sprider jordägande sig lite som en löpeld i Sverige, sedan en del decennier tillbaks – då miljonprogrammet avlöstes av villabyggande. Det byggdes villaområden i parti-och-minut – 100-tals likadana på räta rader, som idag har uppväxta trädgårdar och egna design-förändringar som gör att de börjar bli mänskliga.

De inflyttade stadsborna tappade sina föräldrars kunskap under åren i sta’n, men nu är det på G – tillbakaflyttade ägnar sig åt att återerövra odlar- och fixarkunskap och tidningar står som spön i backen.

Frågan är väl mest vem det är som numera äger de pyttesmå dyra kvadratmetrarna som dagens jordägare… har ”lånade” av bankerna? Och de som säljer den förlorade kunskapen åter – vet de verkligen vad de talar om?  Ursprungstillbakaflyttarna har nog gjort ett kasst byte egentligen? 🙂 Men hade de något val? Nog inte alls.

Åtminstone så äger de i alla fall en plätt som kan försörja dem med mat. Om det skulle behövas. Om de nu äger den. Och om de vet hur de ska göra för att fixa det, när ICA har stängt.