En FB-vän fick mig att skriva. Tack!

Då mina närboende myror har slutat blir lurade av både myrdosor och granulat, så antar jag att de har en mycket bra fungerande kommunikation (finns mycket intressant/”överraskande” läsning om myrorna!). Vilken ju också tycks fungera helt klockrent över generationerna… vilket ju inte är fallet med alla artar.. 🙂

För ett par decennier sedan så flyttade de in via trädgårdsdörren. Min pappa använde myrpenna då, och de flyttade sin väg in i huset till via badrummet – det verkar vara riktigt ett höjdarrum i myrvärlden – för de lade bums sina ägg där.
Min myrluttrade pappa brukade dammsuga upp myrorna och äggen, men nybörjaren jag startade med att köpa myrdosor när jag flyttade in.
Och javisst – det funkade! I det att myrorna bytte boplats. Sovrummet nästa tyckte myrorna…

Flera år nu, så har jag blivit ”utkörd” från sovrummet i slutet på maj. Av att jag kommit hem en dag och plötsligt haft ca 1000 flygmyror som sovrumskompisar. Flyttat ut och tillgripit myrgiftsspray – men alltid lite för sent, lite för lite – för hela somrarna har maktkampen pågått. Eller snarare kanske ignorerats lite från min sida? Jag har bidat min tid… För kanske även jag har en nedärv kunskap… 😉

Så i år var jag mer alert! En liten vilsen en kröp in i badrummet och förrådde de andra! Bums var jag där och sprayade entrén, både ute och inne.
Myrskola inledd. Och den verkar funka… 🙂
Utan min respekt för att myrorna har koll, så skulle vi nog aldrig ha kommit överens.

PS. Anticimex tyckte att de hade utrotat dem för ca 10 år sedan. ”Hållbarhet” är inte Anticimex grej riktigt.