… så postar jag detta. Jag vet att jag borde vara tydligare.

Ibland undrar jag. Över varför vi som har mer än vårt på det torra idag, fortfarande ägnar oss åt tankemässigt lurendrejeri. På alla plan – såväl marknadsmässigt/konsumtion etc som politiskt. Fast de går egentligen väl hand i hand numera? (Det förtjänar en helt egen bloggpost – nog snarare flera kanske? 🙂 )

Plastleksaker på längden och på tvären, nya kök åt de vuxna, nästan gratis flygresor etc. Varför undrar ingen över hur det egentligen funkar? De billiga lastleksakerna – är de kreativa eller är det den nutids-konsumerade givaren som faller för något ”okänt”? Nya köket, eller nya-vad-som-helst – är det för att livet blir praktiskt bättre eller för att det ser bättre ut/dvs ett socialt hävdande? Gratis flygresor – reklamen betalar dessa – dvs faktiskt resenären själv i en förlängning. Osv.

I det stora hela så är väl kontentan att valen inte är ens eget, utan samhällskulturen man lever i väljer. Och vem där väljer då. Du?