http://www.svd.se/nyheter/inrikes/paracetamol-hade-inte-godkants-i-dag_5836609.svd

Jag har alltid ”vägrar” ta Alvedon. Dels för dess leverpåverkan – som en läkare sade, det gör levern till en dallrig klump… – och dels för att de gånger jag provat, så har det inte mig hjälpt speciellt. Jämfört med Treo/acetylsalicylsyrapreparat.Har för mig att Alvedon/paracetamol har en egentlig startsträck till effektivitet på flera dagar, vilket ju gör att det bara borde användas i sådana fall=långtidsmedicinering? Och med leverstöd då så klart. Kan ha helt fel… men inte i min egen erfarenhet förstås, dvs att det inte funkar på mig.

Undrar också lite över den mentala verkan – Alvedon kan väl mycket väl ha en snabbverkande sockerpiller-effekt? Om den samlade ”läkarkåren”, är överens om något så enkelt och basic som att paracetamol är ”it”, utan att fundera på var deras info kommer från. 😉

Treo=acetylsalisylsyra blev ju i det närmaste bannlyst för en del år sedan. Man kan undra över varför. Svårighet att hålla koll på de som är överkänsliga kanske? Vilket säkert ledde till många rättsfall i USA. Kan kanske vara en delförklaring?Men det borde ju vara enkelt att utbilda medicinsk personal, såväl som ”medborgarna” om undantagen – istället för att ge alla något mindre effektivt och mer skadligt för de flesta.

Eller handlar det egentligen bara om medicinbolags-lobbying kanske…? Skulle ju inte vara något nytt under solen. 🙂

http://sv.wikipedia.org/wiki/Acetylsalicylsyra

http://sv.wikipedia.org/wiki/Salicylsyra