https://action.sumofus.org/a/bayer_birds_oneoff/?sub=fb

Såklart. Utan insekter – för om det dödar bin, så dör nog även fåglarna.
Lite katten på råttan…
Även om jag själv till slut var tvungen att sprutat lite på mina myror, innan det åt upp huset helt. (Vad de nu tyckte att de skulle göra i huset?)
Mina fem kattor  fångar gärna och äter en och annan av mina vintermatade myrätande fåglar… må så va’. Men kattorna har aldrig en fästing – det är nog ett uråldrigt samarbete. (Jo, jag vet. Fåglar äter inte fästingar, men här är fästingfritt. Som sig bör på skånska slätten)
Men lärkorna är ändå försvunna, från mitt-på-åkern som jag bor på. Det räcker nog inte med bara bredare vägrenar, lärkrutor, små vatten här och där…  likt reservoarer. Utan nog ett hel annat tänkande när det gäller jordbruk och kemikalier.
De som klagar på att ekologisk ger mindre produktion, är nog inte medvetna om det faktum att Sverige har gått från att vara självförsörjande till att vara sämst i Europa på dito – och borde kanske i stället undra över EU:s bidrag till avställande av mark. Att bönderna fick betalt för att inte odla. Det är väl en mänsklig skandal om något!

Utan bidrag för att sponsra träda- dvs att mindre produktiva jordar än de svenska, skulle få ekonomiska konkurrensfördelar – så kunde Sverige egentligen ha ställt om till ekologisk i högre grad, och tom kanske fortfarande ha egen försörjning.

Är något fel? Även om EU är menat till samarbete – att få ”fegisarna” som blev kvar och inte utvandrade, eller som ett bot från Tyskland; en skam – så har väl Sverige mer att bidra med, än av… ointresse? 😉