http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5777673

Musikscenen i början på 70-talet var magisk!

Idag så hopas allt in under ”proggen” – precis så fel som historieskrivning allt som oftast är.

Träd, gräs & stenar kom ur 60-talet och var väl på många sätt föregångare till den explosion som följde; Kebnekajse, Älgarnas trädgård, Nationalteatern, Rena rama, Fläsket brinner, Samla mammas manna, Risken finns, HoolaBandola. Etc .

Att inte se skillnaderna dem emellan, utan att t o m hopa ihop den otroligt varierade musikscenen med mer etablerade, t ex Pugh och Berndt Staf – och sen klistra på etiketten progg – är väl inte att bara att avslöja den egen okunskapen, utan framför allt tragiskt när det gäller brist på förmedlande av kunskap…

Den bristen är i mitt tycke – speglad genom min lilla ”berättelse” ovan – ett av de största ”hoten” idag…

För samma brist på förmåga att definiera uppenbara skillnader, råder nog ännu. Tyvärr.