Jag skrev lite på FB när jag läst detta:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5444149

Borde inte ”alla” reagera, om ångestdämpande mediciner orsakar den som tar dem att bli ”osocial, risktagande och glupsk”?

Nu gällde det ju fiskarna bara…? Å andra sidan så tycks det mig som om det är kvaliteter som hyllas för att vara en framgångsrik människa, enligt uråldriga/basic regler om överlevnad med tillhörande nutida ”pynt”?

Men kanske de som tar ångestdämpande medicin, är just de som inte ”passar” in i dagens ännu rådande gammeldags sociala överlevnadsmönstret (fast ekonomiskt/makt betingat är det väl som alltid?..). Är det då schysst att försöka anpassa dem till att bli ”som alla andra”/till … den ”dåtid” som man själv vill ”bli av med”?

Eller vore det kanske bättre – och säkert billigare, även om det ger färre jobb inom läkemedelsindustrin förstås ;-) – för både dem och fiskarna, att göra likt man gör med naturen, som  t ex att inrätta nationalparker –  dvs skapa frizoner…

Problemet som kanske kommer så småningom, blir kanske att alla vill bo där. Men den tiden, den sorgen…

Fast om mänskligheten överlever sina egna tilltag, så är det nog vad som egentligen står högt upp på önskelistan för de flesta idag… Frizon till folket! :-)