…idag är jag stark, idag är fri… 😉 Friheten är svårfångad; tiden man lever i sätter parametrarna. Och fångar därmed in det mesta av folks vilja. Som alltid.

De senaste decenniernas inställning till ”ungdomsprotest; att allt är OK och vi vill förstå” – är väl precis det man faktiskt samhälleligt ville. Och jag tror det är supersunt/dvs så som verkligheten … är. 🙂

För -68 markerade nog en förändring i människan tillvaro/den korta nutidshistorian blev förvirrande – pga att det innebar ett nytt skede/ett annat förhållningssätt till tillvaron kanske. Kanske demokratin till slut intog människors tankar/liv? När man till slut odiskutabelt alltid hade mat på bordet. Och tid att tänka.

Så kanske är det därför som köket inte egentligen bara är en inredningsdetalj, och ett övertygande mäklarargument om förträfflighet – utan egentligen ett enkelt tecken i tiden… Kanske ”maten kommer först”, fortfarande styr? Fast vi inte har koll på det; dvs vi är blinda i hur vi lever/vad vi gör. Historia=varför.

Så kanske mitt livet, egentligen är lika enkelt som min kattors? Och enklare än mina otroligt sociala pilfinkar liv är. Men jag älskar att titta på dem, i syrenen utanför köksfönstret.