Jag förundras över alla erbjudanden om hårborttagning.

Hår växer på oönskade ställen, och ibland växer de inte på önskade diton. När de saknas på de önskade ställenas plats – på huvudet – så har det löst sig genom att man bestämt sig för att det är OK, genom att skapa ett mode. Hårtransplantations-klinikerna och Regain-producenter har numera lång näsa. Åtminstone halvlång… Men de andra ställena, de är lite svårare de.

En del av dem fanns tills rätt nyligen bara på kvinnor. Men nu verkar jämlikheten närma sig; att ha hår på andra ställen än på huvudet, verkar börjar närmar sig snuskstatus, oavsett kön.Porrindustrin var väl en föregångare i att bannlysa hårväxt – den mesta utom den på kvinnohuvuden då – och män fick behålla allt hår de hade, oavsett var det växte. Tror inte att de kunde föreställa sig att det skulle få ett sådant genomslag!

Jag undrar bara vad som är så fascinerade – kanske ”den nakna apan”, inte är så naken? Utan är klädd i en allt tjockare ”päls”, hur mycket hår den än önskar sig bli av med. Och vad skulle Simson göra med dagens päls?