Ja, det är ju inte del 3 egentligen – utan bara 3:dje gången som jag försöker närma mig detta ”ämne”, som jag ännu inte har kläm på, men som ligger på lur…

En sak/ledtråd som slog mig idag, var dock att hippierna (heter det så, eller heter det hippisarna… :-D?) – idag tycks mig vara apolitiska föregångare. De hänfördes åt vänster, och det stämmer säkert. Om man ser vänster som de som ville förändra/brydde sig om mänsklig rättvisa i samhället. Förenklat uttryckt – men säkert helt förståeligt, för de som vill förstå.

Höger/vänster idag, tycks mig som karikatyrer av det som en gång var på riktigt. Som om uppdateringarna i livet/samhället bara har nått ”köken”, men inte sinnet. Köken är moderna, men verklighetsuppfattningen har man inte hunnit med, antagligen för att t ex just köken tagit det mesta av fokuset…

Ja, just nu är jag väl lite ilsk och borde ju förklara tydligare vad jag menar. Men lämnar det tills i morgon. Igen.

PS. De gamla hippiesen har ju hamnat lite överallt på den politiska skalan med tiden – visst är det intressant.