Jag fick nyss Apotekets reklammejl (ja, gamla statliga Apoteket heter ju nu APO+, om jag förstått det rätt…?). I förra veckans reklammejl, så erbjöd de diverse magprodukter. Och denna veckan, så är det allergi som gäller – så klart, det är ju vår.

 

Det är inte deras försiktiga marknadsanpassning, som förundrar mig; tycker att den är sympatisk och helt i linje med hur deras profil ”bör” vara – utan mer att det idag är helt accepterat med magproblem, allergier etc. Det är alltså normalt?

Möjligtvis så fanns det lika mycket av bäggedera förr, fast man fann sig kanske; dvs, det var inte ett lika mycket diagnostiserande samhälle då, som nu. Eller så har vi eventuellt ”odlat” fram detta… och hur kommer det i så fall att gå om X antal år, när den genetiska utslagningsprincipen under ett antal generationer har satts ur spel? Kommer mänskligheten/vetenskapen att ”vara ikapp” så småningom, eller är den kanske redan det?

 

Och då talar vi bara om rent fysiskt. Är kapaciteten hos de mentala synapserna tillräckligt stor, för att hänga med? Redan idag så ligger de ju lite efter, även om utbrändhet inte längre ger A och O-reaktioner, utan väl är mer inlämmade bland allergier mm. Om än utbrändhet fortfarande är mycket skämmigt, det är väl därför det inte talas om det mer. Eller det kanske har upphört att ”finnas”, det kanske det var en fluga? Men allergier t ex,  har i alla fall idag nått näst intill kultstatus, i att vara civiliserad på sitt sätt…*

 

Eller är jag bara gammaldags och har inte riktigt koll på nuläget? Jag tillhör ju de förlorade 50-talisterna – de som sades skulle bli hängades lite mitt-emellan det gamla och det nya. Och så verkar det ju ha blivit.

 

*en indikator kanske, på något längre cykler?