Varje gång, så har det skrivits om att det antagligen är hans sista turné – men inte då! Nu blir det ”Old Ideas Worldtour 2012”.

Att han orkar – 21 spelningar på knappt 2 månader. Och det brukar inte vara korta dito. De två jag varit på de sista åren, har varit på 2 set på nästan 1,5 timmar var.

Så visst köpte jag biljett till Köpenhamnskonserten, så fort som info-mejlet damp in i morse. För vem vet – det kan ju vara den sista turnen…

 

Jag har älskat Cohen alltsedan första skivan. I mitt tycke, är han den mest lysande poeten av idag. Hans texter är så ”öppna”, bottnarna tar aldrig slut – dvs man relaterar ständigt till nya saker, när man rör sig framåt i livet. Ja faktiskt inte bara i under längre tid. Precis som med varje ny skiva, så har varje låt jag lyssnat på over-and-over-again under några veckor, letat sig ner till nya saker att relatera till, för varje ny lyssning…

 

Med titeln Old Ideas, menar han kanske att cirkeln sluts? Det är en av mina favorit-deviser – så jag tolkar alltså även något så enkelt som titeln, på det sätt den talar just till mig, just idag.

Och det gör titeln Old Ideas även när det gäller hans poesi – de allra tidigaste sångerna, står sig lika bra idag ifråga om personlig igenkänning/”tankeinspiration”.